• Respectarea drepturilor, abilitatilor si potentialului acestor copii. Noi credem ca acesti copii trebuie sa aiba oportunitatea sa faca alegeri in ceea ce priveste viata lor.
 • Respectarea si sprijinirea familiilor care indeplinesc nevoile zilnice ale acestor copii prin:
  • Resurse informationale;
  • Oportunitati de recreatie
  • Consiliere familiala
  • Seminarii si conferinte
  • Programe terapeutice

Obiectivele asociatiei vor fi indeplinite de conducere, angajati, voluntari si membrii acesteia.
In legatura cu angajatii, am cerut sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Mures, pentru a ne oferi specialisti: terapeuti, logopezi, psihologi, consilieri familiali, profesori, instructori..
Pentru moment sunt angajati ai Scolii speciale nr. 2 , Tg. Mures: 3 profesori psihopedagogi , 1 educator psihopedagog si 1 logoped .
Referitor la voluntari, asociatia este deschisa tuturor persoanelor carora le pasa de acesti copii si de viitorul lor, dar concret, noi am cerut ajutorul scolilor, pentru a trimite elevii la asociatie sa lucreze cateva ore pe saptamana cu acesti copii, Noi credem ca aceasta idee este foarte binevenita, deoarece, asa pot invata si pot face pasi marunti catre integrare copii cu disabilitati, dar avantaje vor exista si de cealalta parte, a voluntarilor, care , lucrand cu ei, invata despre lumea lor, despre nevoile lor, si ii vor privi altfel.
In acest sens avem incheiate Parteneriate de colaborare cu Gimnaziul de Stat ,,Avram Iancu,, si cu Colegiul Tehnic Tarnaveni .
Un real si consistent sprijin am avut din partea Asociatiei romano-franceze ,,Amicitia,, prin doamna presedinta GEORGETA MUNTEANU, care a avut un rol important in demararea si constituirea asociatiei noastre.
Asociatia ,,Solidarite Roumanie,, din Ronchin , Franta , ne-a sprijinit cu materiale necesare muncii educative cu acesti copii cu deficiente si au sponsorizat in octombrie 2008 vizita in Franta a 3 membri ai asociatiei , in scopul vizitarii unor centreale unor asociatii similare din Departamentul de Nord